Å nu, en liten update!

Nej, nu är det dags att komma igång här igen efter en och en halv vecka med ett enda inlägg. Men jag har lixom inte pallat sätta mig här framför datorn och skriva när det rinns så mycket annat att göra..

Ajja, som ni  vet så kom päronen förra lördagen. Jag hämtade dom på JFK och de va hur härligt som hälst att se dom men samtidigt så kändes det inte som att det var nästan ett halvår sedan. Tiden har ju gått så fort.

Vi åkte hem och på kvällen så gick vi ut och käkade middag på ett riktigt amerikanskt diner och därmed fick vi o oss semesterns första amerikanska hamburgare, mumma!

På söndagen tog vi det chill på morgonen och drog ner till ett annat diner och käkade amerikansk frulle, sen började våran CT-sizing. Vi tog bilen ner till några olika stränder spanade in lyxvillorna längs kusten och så besökte vi Fairfield där jag bodde innan jag flyttade till Stamford. Denna lilla tur tog några timmar och när vi kom hem vi halv fem-tiden va vi ganska slut. Vi la oss på sängen en stund och kollade in lite Björn Gustafsson DVD, Kanonkul(TACK systeryster, du e allt påhittig)! Sen va middagen srverad där nere och de bjöds på en hejdundrande Sushi, i alla världens färger, mycket mumsigt måste jag säga. Efter en mega middag med tårta till efterrätt och massa skitsnack och skratt gick vi alla och la oss.

På måndagen var min plan att vi skulle dra in till the City tidigt. Men min mob dog under natten och mamsen kom ner och väckte mig vid halv 11. Hmm, så min plan sprack! Jag knallade upp och packade så fort jag kunde och drog sen i mig en halv bagel med cream cheese till frulle sen åkte vi till tåget för våran färd in mot den stora staden.

Vid halv ett-tiden kom vi in till Grand Central och tog en gul cab till hotellet som låg på 39e gatan, bara ett stenkast från time square. Efter att vi gjort oss lite bekväma på hotellrummet som för övrigt va heelt okej, men ganska litet så drog vi ut på stan. Vi började på time sqare, och käkade en lunch/middag på Hard Rock Café, mycket smarrigt. Sen vandrade vi runt lite i midtown innan vi drog oss ner till China town så morsan kunde få köpa sig en Gucci. Efter att hon hittat sen lilla handbag så vandrade vi upp till mina favvo-områden, Soho och West village. Vi stannade på en mysig liten pub för att få i oss lite förfriskningar och sen tog vi tuben upp till Time sqare igen. Alla va trötta så vi köpte med oss lite snacks och nått drickbart och satte oss på hotellet å softade(vissa somnade).

Tisdagen hade vi planerat att gå på museum eftersom att vi trodde att det skulle bli regn. Men när vi vaknade av strålande solsken så ändrade vi planerna och bestämde oss för att besöka frihetsgudinnan istället. GUUUD vilken härlig dag vi fick. Vi tog tuben ner till Battery park och därifrån gick färjan ut till liberty island.

De va så himla varmt och härligt. Vi vandrade runt på ön en stund men kunde aldrig gå in i statyn för då måste man boka biljetter en vecka innan och de hade vi inte gjort. Men lika glada va vi ändå. Efter att ha gått ett långsamt varv runt ön så gick vi till sovenir affären och köpte en varsin tischa(turistigt javisst!) Sen tog vi färjan igen som gick vidare till The Ellis Island, men vi stannade aldrig där vi åkte direkt tillbaks till Manhattan, vi var för hungriga.

När vi kommit iland igen gick vi uppåt i battery park och satte oss på en uteservering vid vattnet med utsikt över NJ och åt en varsin kyckling sandwich. Mätta och  mer än belåtna vandrade vi vidare till ground zero, man får en väldigt obehaglig känsla av att gå där när man vet att så många liv togs där den 11 september för snart sju år sedan då tornen rasade. Sorgligt!

Sen tog vi tunnelbanan upp igen solbrända, trötta och med värkande fötter. men vi fortsatte tappert! Nästa äventyr blev Empire state building. Vi tog hissen upp till våning 80, och där skulle man byta hiss, men när vi kom upp tid så va det en mils lång kö till nästa hiss. Då fick vi reda på att det bara fanns en fungerande hiss upp till 86e våningen så vi tog oss ann trapporna och jag lovar dig att dom sex trapporna kändes som 26. Men de var väl värt mödan för att se den gudomliga utsikten som sträckte sig över heeela Manhattan. Ashärligt! Efter de så var vi trötta men inte gav vi upp för de, vi satte oss på Starbucks och mamma å Pu drog i sig nått svalkande i hettan medans jag tvingade i mig en grön te med citron och honung mot min värkande hals.

Efter att ha vilat lite så drog vi vidare ut på stan vandrade runt lita och sen slog vi oss ner på en bar vid Time Sqare för att få i oss lite flytande uppiggande vätska. Vid elva-tiden drog vi oss tillbaka till lugnet på vårt hotellrum och snacksade lite framför tvn innan vi föll i djuuup sömn.

På onsdagen hade vi som alla andra dagar ställt klockan på 8.30 för att få i oss hotellfrukosten. Det regnade ute å tur va de för mina kinder klarade inte av mer sol för tillfället. Vårsolen här är så sjukt stark så de tar like mycket som att ligga en dag på playan i julisolen i Swe. Men mer om resten av veckan berättar jag imorgon.

Later!

Kommentarer
Postat av: Pappa nina ooch dina små bröder

Glad påsk på dig och ha det gott pussar och kramar

pappa Nina farmor och småsyskonen

2009-04-08 @ 17:10:03
URL: http://lindaklintberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0