Stamford is great!!!

Heej!

Jag mar bra!! =) Jag trivs huuur bra som helst i Stamford..
Jag flyttade till min nya familj i tisdags, dom ar underbara. Dom har tva barn och mamman ar gravid och ska ha en liten bebis den 20e februari (samma dag som min lilla lillebror blir vuxen, 18ar.. hehe) Barnen ar 3.5 och 5ar. Jag har inte borjat jobba annu, forsta dagen imorgon.

Deras forra au pair Simone flyttade till sin nya familj i chicago imorse jag foljde med till flygplatsen och vinkade av henne, de va lite trakigt att hon flyttar sa langt bort. Vi har haft jatte kul ihop de senaste dagarna. I onsdags var vi ute pa tva stallen har i stamford. Stamford ar saa mycket roligare an Fairfield. I torsdags var det Thanksgiving, och jag ar fortfarande matt efter den middagen. Det serverades saklart kalkon och massa annat gott, till efterratt fanns det 6 olika pajer att valja pa!!!! Nu ar det dags att borja dra sig ivag till gymmet. Pa kvallen akte jag och Simone till en van som hade huset for sig sjalv under helgen. Fredagen efter thanksgiving kallas for "The black friday" vissa affarer oppnade kl fem pa morgonen och de var massa rea. Sa nar jag och Simone var pavag hem kl 5.30 fran partyt sa bestamde vi oss for att ta en svang forbi mallet och jag inforskaffade mig en ny kappa.. hehe.
I fredagskvall var jag pa bio med tva svenska tjejer som tydligen bor ganska nara mig. Vi sag four christmases, den var helt okej. Igarkvall var jag sjuuukt trott, jag la mig i soffan och skulle kolla pa notting hill men somnade ganska snabbt.

ANNIKA GRATTIS pa din STORA dag!! tankte att jag skulle sjunga en liten sang for dig

"Happy birthday to you, Happy birthday to you, Happy birthday dear ANNIKAAAAA, Happy birthday to yoooooou!"

Woohooo!! antligen 20, kan du ga till systemet och kopa ut till mig imorgon och skicka jag ar for ung for att handla har...!!!



Idag snoade det lite nar vi var pavag till flygplatsen men sen borjade de regna, pa vagen hem fran flygplatsen som ar typ 30 min bilresa sag vi FYRA bilolycker som hant under den tiden vi lamnat av Simone pa flygplatsen!!! Just nu regnar det bara och det suger for man vill inte ga utanfor dorren...!

Ha en bra dag!! Saknar er alla dar hemma!!
P&K!!


Surpriiise!!

Hej pa er...!
Nu undrar sakert manga av er vart jag har hallit hus de senaste tva veckorna.. Jag har namligen vart i rematch..! Det innebar att jag haller pa att byta familj.
Jag orkar inte forklarar anledningen just nu. Men under min rematch sa har jag inte haft tillgang till dator, darav anledningen till att jag inte har uppdaterat bloggen.

Nu bor jag i alla fall hos min counselor, (en counselor ar typ en mentor) tills jag hittar en ny varldfamilj. Hon och massa andra counselors har i usa har under de senaste tva veckorna jobbat med att hitta en ny familj till mig. Och jag tror att jag har hittat min nya familj dom bor ocksa i Connecticut fast en annan stad i Connecticut. Det ar inte heelt 100% annu att jag kommer att flytta in till just denna familj men typ 99%.

Jag skriver snart igen!!
Puss och kram pa er!!

Tiden gar fort...

Nu ligger jag i min sang med datorn i knat och tittar pa filmen Galdiator samtidigt som jag skriver lite i bloggen... Mysigt..

Kom just a tanka pa att det bara(!) ar en och en halv manad kvar till jul!! Hjalp! Tiden gar sa fort, det kanns som att sommaren precis var over nar jag akte fran sverige och nu ar det snart jul. Men forst ska vi ju fira thanksgiving har, det blir spannande, nagot helt nytt (bortsatt fran det man har sett pa tv..) Det kommer att vara 30 personer har pa thanksgiving, hehe det far mig att tanka pa alla jular hos pappa, med hela tjocka slakten (kommer att sakna de i ar). 
Jag traffade en svensk mamma nar jag va pa barnens skola en morgon som berattade att det finns en svensk kyrka i NY. I denna  svenska kyrka kan man lasa svenska tidningar, fika och saklart traffa andra svenskar. Men sa har dem ocksa firande av de svenska traditionerna. Sa jag sk a forsoka komma loss sa att jag kan aka in och kolla pa luciataget och ata lussebullar den 13e december. Det vore ju suuuper mysigt, jag maste overtala de andra svenskarna...

Pa lordag kanske jag ska aka till Bronx  zoo med Marie och Emma. Hoppas hoppas!! Och pa sondag sa aker jag till NY med Maria. Jag har kollat ut massa saker som jag ska dra med henne pa..
Maria har vart har sedan augusti forra aret, men hon akte inte hit via nagon organisation och ska aka hem i december.


Nej, nu har jag missat halva filmen sa nu ska jag forsoka att komma in i den igen..
Sov gott allesammans, ses imogon!!

Juste jag gjorde nagra riktigt fina shoppingfynd idag, men dem far jag lagga upp en annan dag for det orkar jag inte gara nu..!


¡Hola!

Nu sitter jag har i koket och vantar pa att aka och hamta den aldsta tjejen vid skolbussen, de andra tjejerna ar pa tennis och bebisen sover... Det ar 18 grader ute men solen gommer sig. Idag ar det en trott-dag, en san dag nar man bara vill krypa ner i sangen och somna med tv:n pa... Nej, dags att samla lite krafter och ge sig ivag.

Ha de bra. Hejhopp!!

Congratulations Barack Obama

  

eleeeection

Obama vs. McCain

Japp, idag ar det valdag har i staterna. Detta betyder att folk ska rosta fram en ny president. Jag ar inte sa insatt, men tror att Obama tar hem det med ganska sma marginaler.  Overallt har folk satt upp sma syltar langs hela sina tomter dar det star vem de vill ska vinna valet... Ja, som ni sakert vet sa ar det en stor dag for amerikanarna idag.

Mer intressant for mig en dag som denna ar att barnen ar lediga fran skolan, och jag fick sooooovmorgon!! Yeees!! =D
Jag lag kvar i sangen till typ 11.00 Huuuur skont ar inte det?!?! Jag hade hand om bebisen pa dagen och sen hade den aldsta tjejen en "playdate" har och, sa denna dag har vart ganska lugn. Ikvall gick familjen ut och kakade sa jag hade huset helt for mig sjalv (myckat ovanligt) mellan kl. fem och halv atta. Det var skont, jag fixade lite middag till mig sjalv och tog de bara lungt. Idag fick jag min boxer till min tv, sa nu har jag typ 500 kanaler, och sa fick jag mitt gymkort. Sa fort min forkylning och hosta ar borta sa ska jag borja trana... Vilket behovs nar mna bor har.. 

Imorgon vet jag inte riktigt vad som hander tjejerna har sina aktiviteter som jag ska ta dem till och allt ar som vanligt...








Nu ar det dags for mig att sova, god natt allesammans!!!

En snabb uppdatering...

Hej pa er, jag hoppas att eran dag har vart bra. Jag passar pa att kika in har nu nar jag har lite ledigt.. Har ar klockan ca. halv fyra och om en kvart ska jag aka och hamta tjejerna vid skolbussen och da kommer jag har fullt upp fram till kl. halv atta ungefär.
Idag har jag fatt min mobiltelefon, Aaaaantligen!!! Wiii!! Och jag hoppas att jag far mitt gymkort idag eller imorgon ocksa..





Men, men som sagt en mycket snabb uppdatering blev det nu.. Ta hand om er!! Tjingeling...

Sondag och och dags att stalla om klockan.

Jaha det ar bara att inse, nu ar vintern har. Igar vid den har tiden sa var kl. elva men nu ar den tio.. ganska skont att man tjana en timme i och for sig men jag vill inte att det ska bli vinter annu.

Idag har jag ialla fall hangt med en dansk tjej som heter Maria, som var jatte trevlig. Vi mottes upp och tog en kaffe forst, sen akte vi hem till henne och lamnade hennes bil, (hon bor i ett eeenormt hus). Sen akte vi runt och kikade lite i stan bl.a. sa akte vi ner till hennes favoritstrand och lite andra stallen. Vi akte till den affaren dar jag kopte mina skor men jag bytte aldrig skorna for dom hade ingen mindre storlek. Om jag skulle vilja ha mindre sa var jag tvungen att kopa barnstorlek och dom va inte lika snygga i fargen..
Efter det sa akte vi till ett shopping centrum men de va inte sa bra sa vi stannade inte sa lange utan vi akte vidare till en koreansk restaurang och kakade. Efter att vi hade kakat sa korde jag henne hem. Vi bada var suuper trotta.
Vi hade en jatte mysig dag ialla fall och bestamde oss for att aka in till NYC nasta sondag.. Da ska vi ga till central park for jag har inte hunnit ga in dar annu, och sa vill jag till time square igen. Jag ska kopa mig i I ♥  NY troja.. Hihi!! (turistigt va??)

Idag var det for ovrigt 19 grader ute och stralande sol, men tyvarr valdigt kalla vindar. Imorgon ska det bli drygt 15 grader. Men morgnarna ar vaaaldigt kalla, en morgon nar jag korde barnen till bussen var det -1 grad.. BURRRR!!


Forresten sa gick jag upp kl. atta imorse, jag hade ju sjalvklart glomt att stalla om kl. och trodde att den ringde kl. nio. Jag kom inte pa det forren jag hade gatt upp och dushat och gjort mig iordning och satte pa datorn. Hmmm, de va irriterande..

Vad gorde ni i helgen?? Jag vill ha mer uppdateringar? Hur var eran halloween nagra roliga kalas?? Jag vet att det var ett halloweenkalas pa bondegatan i lordags och jag vill veta allt!!!


Har ar mina gossiga sma uggisar, fiina va??
uggs





Jag avslutar med att kasta upp lite bilder fran min forsta vecka i USA.
tjejerna
Detta ar de svenska tjejerna fran orientation Anna, Alma, Liselotte, Elin och Jennifer.

ny
New York City!!

Rock
Rockefeller Center dar hogst uppe pa taket var vi..


Top of the Rock, pavag upp....


67 vaningar upp, och utsikt aver heela Manhattan!!


Time Square baby!!!


Vara nya vanner!!


Vid Ground Zero, minnesplats for alla brandman som dog i attacken mot WTC


Dags att saga hejda till alla pa orientation och bege sig till sina familjer.


Dar har ni lite bilder fran mina forsta dagar i staterna..

Ta hand om er!!

Halloween!!!

Hej pa er!!

Jag ar suuperdalig pa att uppdatera, men det ar bara for att jag ar sa trott pa kvallarne. Nu ar kl 18.29 har och ikvall ska mina varldforeldrar pa middag hos nagra vanner. Jag ska nog hem till en av de svenska tjejerna som bor har i narheten.
Imorgon ska jag traffa en dansk tjej och ta en fika med henne pa starbucks. Hon bor i Westport. Hon jobbar ocksa som au pair.

Igar var vi pa en Halloweenfest hos nagra i grannkvarteret, det var typ 15 vuxna och 15 barn. Vi gick treak or treat, vilket innebar att barnen springer mellan alla husen och far tonvis med godis och vi vuxna gick med langs vagen och drack vin och snackade skit. Sen gick vi tillbaka till huset. Gjorde en brasa pa deras baksida, kakade drack vin och drinkar och sa kom det lite mer fol. Och det var till min forvanan valdigt trevligt.

Idag pa formiddagen sa akte jag ner till Westport och kollade lite i affarer, dar finns det som en lang shoppinggata. Jag kopte ett par suuperfina uggs =D Wiii..!! Men jag maste nog aka tillbaka imorgon for jag tror att jag tog en storlek for stora.. Nar jag kom hem sa akte jag och mamman ivag igen och hon guidade mig runt i omraderna har omkring. Sa att jag hittar vart jag ska lamna och hamta barnen pa alla deras olika aktiviteter. Sen visade hon mig till masaa annat som till alla stranderna (som forovrigt ar jaattemysiga) och sa akte vi och kollade langst stranderna i, dar det lag 40 miljoner dollars villor.. Alla husen sag typ ut som slott..!!
Sen innan vi akte hem igen sa akte vi till en skandinavisk affar , adr kopte jag saltlakrits och lite choklad. Men allt var sviiindyrt..  Efter de sa var vi bada helt slut sa vi akte hem.

Idag har det vart typ 16 grader ute och stralande sol, pa stranden sa satt folk i solstolar och laste eller fikade. Inte i badklader saklart men det sag anda valdigt mysigt ut.

Ar det fortfarande lika kallt i sverige. Hur va eran halloween. Massa godis??


Pussar och kramar!!
Saaknar der massor!!




Detta trevliga skelett mottes man av nar man kom fram till halloweenfesten..

skelett

RSS 2.0