Happy..

Det är helg, jag är nästan frisk från förkylningen, löning, party imorn i NYC, ska snart äta kina mat OCH jag har fått TVÅ paket på posten ... Jippi!!

 
Ett paket från pappa med familj och ett paket från storasyster. Wiie! Jag älskar paket.

Massa gottit å fint...


Halsband med Elias

och Amanda.

Ååh, vad mysigt det är att läsa riktiga brev från familj där hemma... Saknar er! Tusen Tack!!

Bad hairday...?




Funderingar...

Barn har ganska vilda fantasier om hur saker och ting går till ibland...
Shane(5år), Sawyer(3år) och mamman(höggravid)


Shane: Mamma hur tar doktorn ut bebisen från magen?
Mamman: Jag vet inte, jag kommer innte ihåg hur dom gjorde med er.... ?
Shane: Jag tror att dom tar bort magen, sen tar dom ut bebisen och så sätter dom tillbaka magen igen..
Sawyer: (funderar, sen kommer han på de!) Nej! Dom öppnar mammas mun, sen hissar dom ner ett rep och säger till bebisen att hålla fast i repet sen drar dom upp bebisen ut genom munnen..


Underbart, jag fick mig ett gott skratt!!! Hahaha!

Snö IGEN!!!...

WTF!! Jag som gått å tänkt de senaste dagarna. Ååå, snön håller på att smälta och solen skiner som värsta vårdagen!! Kanske man slipper snön snart, men NEEEEJ!! SNÖSTORM! Inställd skola!!Jippi!!! (NOT!).. Så då leker vi inne medans vi väntar på att snöstormen ska lugna ner sig lite så vi kan gå ut och leka i snön, Sen när det har kommit en decimeter snö vad händer då?.. Jo, det börjar regna!! Och sen regnar det heela dagen och nu på kvällen blir det kallt så det lär inte bli nån skola för barnen imorrn heller.. suck! Dagarna blir så låååånga, man måste hitta på saker för barnen att göra hela tiden. Bla. så bakade vi cookies idag och nu har jag ont i magen för degen va ju så god.. Buhu!

Förresten, jag gick till frissan igår för att fråga vad det kostar att klippa och ljusa upp mitt hår med blonda slingor... 400 DOLLAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nej jag skojjar inte.. Vet inte vad jag ska ta mig till, mitt hår är i kris och jag har inte råd att pröjsa 400 dollar!!

Det har blivit mycket klagomål från mig här på senaste tiden, ska ändra på det.. Imorgon kanske jag kommer med nått kul att berätta.. See ya!!

vilken dag...

Shane, 5-åringen har pinat mig heela dagen.. Imorse ville han inte klä på sig sen ville han inte borsta tänderna och sen ville han leka med sina leksaker när vi skulle åka till skolan. När han kom hem från skolan snor han lillbrorsans leksaker och är allmänt pestig mot allt å alla. Sen fortsätter det bara, han säger jag får göra det för pappa och jag får göra det för mamma, jag vill inte göra det och du bestämmer inte över mig och jag vil jag vill jag vill!!!!!!

Ajja, Sawyer har vart snäll mnot mig men det jobbiga är att så fort jag säger till Shane så står han tre cetimeter bakom och säger juste och upprepar allt jag säger att Shane inte får göra och kommer och skvalrar så fort shane gör något. ojojoj.. Hoppas att dom båda vaknar på rätt sida imorgon, som två små änglar och bara gör precis vad jag säger och jag behöver bara säga det en enda gång.. Käre gode gud!!


Nu ska jag möta upp Paulina..  Adiós!


R.I.P

Ledsen att behöva säga det men Frosty the snowman is dead... 

Nu till roligare saker, helgen som var.. Mycket trevlig, jag va dunderförkyld men det hindrar inte (nästan).
På fredagen så åkte jag till Fairfield och mötte upp Emma och Marie på en mexikansk restaurang där drack vi himelskt goda frozen margaritas, i alla möjliga smarriga smaker, sen drog vi vidare till vårat vanliga gamla hak i Fairfield som heter The Field, dom har olika band som spelar varje fredag och lördag, brukar vara mycket trevlig och underhållande där. Bandet som spelade i fredags när vi va där va tydligen väldigt kända det va ett band från kalifornien kom inte ihåg va de hette men de kvittar för dom sög enligt mig..!

I lördags så hängde jag mest hemma och va megaförfyld, jag och Emma skulle ha åkt in till New York på kvällen och kalasat men Emma bangade och tur va väll de efter som att jag inte själv har nån vett i kroppen att stanna hemma och vila när jag e sjuk, jag deckade framför tvn tillsammans med min hostmam som va lika förkyld som jag. Men sjävklart så åt vi först kycklingsoppa till middag som alla amerikanare gör när dom har förkylningar. Jag fattar inte vad är det i kycklingsoppan som är bra mot förkylning??

Sen på söndagen så åkte vi äntligen in till New York åå vad jag hade längtat. vi åkte in vid halv elva och va hemma vid nio igen. Jag hade så gryyymt ont i fötterna när jag kom hem(anledning, nya stövlar!!), eftersom att vi bara gått å gått å gått. Vi han med shopping och innan vi åkte hem så satte vi oss såklart och käkade sushi, mums. Sen gick vi till grand central och hängde där en timme, och jag köpte nån ny sorts chai latte på starbucks med äpple smak. Den va super god. Det är helt underbart mysigt att hänga på  grand central och bara spana in alla människor som passerar, nästa gång jag åker in så ska jag ta lite kort för er som inte vet hur det ser ut där, de e jätte fint.

Idag har jag inte gjort så mycket började jobba kl. kvart i tolv och slutade vid halv sex, sen åkte jag ner till mallet och fixade lite saker. Imorgon blir det tidig morgon igen, det kommer bli jobbigt, första tidiga morgonen på över en vecka.. Men de ska nog gå bra, jag har ju inte direkt lång resväg till jobbet så jag kliver upp ur sängen högst 10 min innan ja börjar.

Längtar redan till nästa helg då har vi planerat in utgång i NY på lördagen och förhoppningsvis Bronx zoo på söndagen.. Man lever för helgerna när man jobbar som au pair, och det härliga e att man nästan alltid har något härligt/spännande/skojjigt att se fram emot inom en snar famtid, man har alltid saker planerade...
Jag hoppas att ni har det lika bra som jag..!


Ta hand om er mina nära och kära!!


Spana in mitt mästerverk...



Say hello to Frosty the snowman!

F***ing, J**la SKIT!!!?(/&%¤#"!@

Inte en förkylning IGEN!!! Jag förkänar inte detta, vad gör jag för fel, käre gode gud, låt mig slippa denna gång!!
(så går det när man hänger med snorungar varje dag..!)
Jag som har massor planerat i helgen. Karaokebar, N.Y-shopping, N.Y-utgång mm.. GAAAHH!!
Det jobbiga är att jag inte vågar ta några utav de konstiga amerikanska förkylningsmedicinerna,eftersom att jag får allergiska reaktioner utav allt nuförtiden!
 
Så, nu har jag fått ut lite av mina agritioner. Jag får helt enkelt hoppas på ett mirakel....


Trötter..!

Fick en allergisk reaktion från något(?) imorse, mitt ansikte såg ut som en röd fotboll!! (bokstavligt talat!) Jag var knallröd och heelt svullen i hela fejjan. Så jag var tvungen att ta ett litet piller, och det gör mig jätte trött, tur att jag är ledig denna vecka.. Snark! ZzzZzZ!!

Pratade precis med emma och vi ska nog åka och fixa våra naglar ikväll, och käka lite god middag.. Myysigt!

Ååh vad jag längtar till helgen så jag kan ta mig in till New York Äntligen, längtar!

ÅÅååh!!

Vad ska man plugga, sitter och kollar på olika kurser men jag fattar ju NOLL!! Och har jag väl bestämt mig för någon så är den antingen för dyr eller så är kursen lagd på en tid som jag inte kan...!!

Snö, snö och åter snö..

Ja, det snöar ute och det har gjort det de senaste dygnen.. Skönt att jag fick min varma och sköna vinterjacka i lördags på posten.. Jippi!! Tack mamsen! Och lite skvallertidningar och godis som jag sitter och smaskar på nu..
 
Barnens farmor kom hit idag från Pittsburgh och kommer att vara här denna vecka så jag kommer inte behöva jobba på typ heela veckan.. Det ska bli så skönt. Det jobbiga är bara att jag har inte någon egen bil just nu, pappans bil pajjade i fredags så nu e den på service så då måste jag dela med mig av MIN bil..!! ajja jag klarar mig nog mamman är hemma för det mesta nu efter som att hon är Höggravid och har en bruten stortå! (stackarn) så jag kan låna hennes bil när min är upptagen om jag måste uträtta några viktiga ärenden(som att åka ner till mallet för att mätta mina shoppingbehov)..

Om fem veckor så kommer det att bo en till liten parvel i detta hus, konstigt. Det ska bli spännande att få vara med från första början. Hmm, ajja mer tankar om de senare när vi närmar oss mer..

Helgen för min del va mycket lugn. Bestod av två filmkvällar lite shopping och så jobbade jag i söndags.. Idag har barnen vart lediga, der är Martin Luther King day.. jag va ute och lekte med barnen i snön både igår och idag(!!),(mer frisk luft än vad dom i vanliga fall får på en hel vecka!!) Vi(läs jag) byggde snögubbe och har börjat på en snöiglo, sköj.. Också åkte vi pulka de va kul de...
Det är faktiskt sant barnen här är inte ofta ute och leker när det inte är sommar och sol. Hemma på dagis så är barnen ute VARJE dag(finns inget dåligt väder bara dåliga kläder) MINST en gång och dagen så går alla barnen ut oftast två, eller tre.. Här är man typ rädd  för regn och snö... På vintern får barnen aldrig vara ute på dagis eller dom har inte dagiseller skolan som de heter här.. Det skulle vara kul att ta med en amerikanare till våra svenska dagis, och visa med de mysiga luncherna, fruktstunderna och allt lekande. När barnen är tre  år här då börjar de skola (preschool)vilket är förberedelse inför skolan, dom lär sig bokstäver, räkna och man har "lektioner" med barnen. Det va som dom sa på orientation att barnen här är inte barn dom är små vuxna.. Sjukt. I sverige strävar man efter att barn ska få vara barn så länge som möjligt... Min 5åring går kindergarten han kan läsa och skriva och har läxa minst en dag i vecka.. Dom börjar skolan ett år tidigare här än hemma. Konstigt att man inte kan låta barnen leka och ha kul, tur att dom har oss Au Pairer som kan skojja till de lite ibland..

Nej nog på klagandet om american lifestyle.. (ni kommer att få höra mer... Jag looovar!!)

Nu e klockan snart tolv!!! Jag som tänkte kolla film innan jag somnar, ajja vi får se hur de blir med den saken.. Take Care!!

Over and out

Hej, jag är snygg!!








Idag var jag på....


IKEA!!

Och gissa vad jag kom hem med...


SVENSKT GOOOODIS!! Mmmm!

Och så köpte jag tre ljus med dofterna kanelbulle, cheescake och kladdkaka. Så nu ska  det dofta nybakt i mitt rum.. Hihi.


Sen åt vi svennelunch, köttbullar med lingonsylt och brunsås... Yummi yummi in my tummy!!

Russinfingrar..

Kom precis upp ur ett långt härligt bad, så nu har jag russin till tår och fingrar.. Veckan har börjat helt okej, har inte gjort något skoj alls. Igår när jag skulle åka och hämta lillen på skolan så hade jag ett lager med en centimeter(!!) is på min framruta.. Jag satte på högsta värme och det tog 15 min innan jag kunde börja hacka mig igenom isen, och efter ytterligare tio min så va all is borta...Detta resulterade självklart i att jag blev sen till pickup i skolan.. Gaahh!!
Imorgon på förmiddagen har jag ialla fall planerat in ikea för hundrade gången med Lisen, vi får väll se om jag äntligen kan få komma dit, då blir det en riktig svennelunch för min del.. Hihi..

Helgen förresten var super, bio i fredags var trevligt men filmen söög, se inte the unborn. I lördags slappade jag heela dagen sen på kvällen drog vi in till New york för att först gå på svenne förfest i Hoboken, Jearsy sen drog vi till en klubb som låg vid time square. Det var massa svenskar där. Kuul. Kanske blir samma ställe nästa helg igen. På söndagen så satte jag emma och marie oss på ett itelienskt caffe i Hoboken, käkade pizza och satt och snackade i tre timmar innan vi tog tåget hem igen.

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på filmen Twilight, den ska tydligen vara bra... Sov gott allesammans!!

Fredag..

MMmmh vilken god frulle jag precis drog i mig, scrambled eggs och fruktsallad... mums!!..

I helgen vet jag inte vad jag ska göra, ikväll blir det nog bio.. Det är premiär på filmen the unborn, den värkar vara riiktigt läskig.. Gooooogla vettja, om ni inte har hört om den!
Sen imorgon lutar det åt utgång i NYC på kvällen, eller hemmafest här i Stamford(?).. Annars inga planer.. Det är iallafall soligt ute, men kallt, så nu ska jag bädda ner mig i soffan och kolla på en film tills jag börjar jobba kl. 12..


Trevlig helg!!

Amandas stora dag!!


Grattis på födelsedagen vännen min!!


 



Saknar dig sjuukt mycket, och hoppas att du kommer och hälsar på snart!!

Puss&Kram!!

Hemtrevligt....

Ja, härom dagen så damp det ner ännu ett underbart brev från systeryster.. Det är ju alltid lika kul, och denna gång extra kul.. Eftersom att det innehöll massa fina foton. Så jag gasade iväg och köpte lite ramar och kolla så fint det blev..



Den har inte kommit upp på väggen ännu, visst blev de fint...?



Och på min tv har jag mammsen och min lilla prinsessa Amanda, också dalahästen såklart..

Det blir lite mer hemtrevligt när man har lite egna foton..

Tillbaka till vardagen..

Tisdag och arbetsdag två efter två veckors ledighet, det var segt att gå upp igårmorse och jag var trött och hade huvudverk heela dagen.. Men idag har jag haft sovmorgon och började inte jobba förren kvart i två, sköönt..!
Helgen som var, va super mysig! Åkte in till NYC i söndags med, me Lisa, Tess och Emma. Vi tog tunnelbanan ner till West Village och vandrade runt lite och sen satte vi oss och käkade super god sushi på Sushi Samba..
Lite bilder från söndagen..


Vi såg The Naked Cowboy på Time Square för första gången...



Mysiga West Village där Carrie bor i SATC...


Sushi Samba i West Village


Inne på SushiSamba


Jag i vinterkylan...

Ut med det gamla in med det nya!!

Bilderna som lovat

Kvällen började lugnt...

Vi var glada...

Johanna och Ida

Lisa och Anders

Elin och jag någon timme senare...

Anders och Madde

Marcus

Elin visar sina bästa moves på Caffe Bar...

Johanna och Raisa är glada, 12-slaget närmar sig...

HAPPY NEW YEAR!!!

2009 here we come!!

Ännu en härlig dag i New York!

Igårkväll satt vi här i källare och kollade på film, jag, Emma, Marie och Paulina, vi sår shutter. En skräckis som jag hade hört sååå mycket om och det skulle vara typ den läskigaste filmen någonsin. Ja den var läskig, men inte lika läskig som jag hade föreställt mig. Sen såg vi sisterhoods of the traveling pants 2, jaa, jag vet en riktig chick flick. Den var heelt okej inte lika bra som ettan men helt okej.

Idag skulle vi alla fyra åka in till NYC men det slutade med att det blev bara jag och Emma eftersom att Marie och Paulina var tvungna att jobba. Vi åkte in till Grand central och tog tunnelbanan ner till chinatown, vi vandrade runt där bland alla asiater, jag köpte en väska sen drog vi oss upp mot soho och sedan vidare till west village(mamma, jag önskar mig en lgh. i  west village i födelsedagspresent!!) Det är så hilma mysigt där. Efter det så gick vi upp till midtown, där vi drog oss in på ett caffe för att käka. Det var förövrigt iiiskallt på Manhattan idag som alla andra dar.. Lisa och hennes kompis Tess hade kommit till NY från Boston så dom kom och mötte upp oss på caffet.

Efter att vi hade vandrat runt i fleera timmer och sedan ätit så åkte vi fyra hem till mig, hyrde två skräckfilmer och bäddade ner oss i soffan i källaren, BÅDA filmerna SÖÖÖÖÖÖG!!!

Dags för mig att sova, imorgon kastar jag nog upp lite bilder från nyår... Så kika in lite senare om ni är nyfikna.


Det kan inte bli battre!!

Nyarsafton i New York va haarlig!!

Jag och Johanna tog taget in till New York runt kl sex, taget var proppat.. New York var iiiis kallt!!! Varan glassiga nyars suppe kopte vi pa grand central bestod av takeaway sushi. Vi motte upp Elin och Lisa vid Path Station och tog tunnelbanan i tio min till Markus en svensk kille som bor i Jersey. Forfesten i Jersey var jatte lyckad. Alla var glada. Det var massa svenskar och tva amerikanare. Alla dansade och sjong som galningar, underbar stamning.. 
Vid elvatiden tog vi tixi in till Manhattan, Caffe Bar. Dar vi raknade ner till tolv slaget och firade in det nya aret..
Stamningen var pa topp och 2009 kunde inte ha borjat pa ett battre satt med glada manniskor och massa skratt & dans!

Jag hoppas att alla ni dar hemma hade en minnevard nyarsafton.

GOTT NYTT AR!!



RSS 2.0