Grattis till körkortet Emil!!!

.

Redan torsdag!

Hur tusan gick de till.. Häärliga tider, imorn kväll tar vi de nog lungt men på lördag blire New York City och aaaspen för fulla muggar.. De gillar vi! Nu drar jag till gymmet. Take care!

Semlan va torr och äcklig!

Bläää!

Fettisdagen...


Fettisdagen (den feta tisdagen) kallas i Sverige tisdagen efter fastlagssöndagen och den sista dagen före den kristna fastan dagen mellan blåmåndagen, tidigare ibland även kallad bullmåndagen, ochaskonsdagen. I Finland kallas dagen för fastlagstisdagen. Att det är sista dagen innan påskfastan har givit upphov till traditionen att denna dag, och ursprungligen bara denna dag, äta semlor, även kallade fastlagsbullar eller fettisdagsbullar. Eftersom dessa bullar gjordes av vetemjöl (vitt mjöl) kallas denna dag också ”vita tisdagen”.

På franska kallas dagen för "Mardi Gras", och det är därifrån som Mardi Gras-karnevalen i New Oslands har fått sitt namn. I Österrike heter dagen "Faschingsdienstag" och firas med karneval och festande. I England, USA och många andra engelsktalande länder, kallas dagen för "Shrove Tuesday", en dag då man äter pannkakor till middag. I början av 1900-talet förekom en lovdag, fettisdagslovet, i Stockholms skolor.

Hur det ska uttalas är en aning kontroversiellt, sannolikt för att ordet, enligt svenska stavningsregler, kan ha bildats av antingen fet-tisdagen eller fett-tisdagen, eller möjligen av det franska ordet fête (fest). Vissa kallar även dagen "fettis-dagen". Andra väljer att kalla dagen semledagen eller semmeldagen.

 

 

Så nu vet ni de.. Och nu ska jag gasa iväg till den skandinaviska affären i Norwalk så jag och Emma också kan smaska i oss feta semlor ikväll...  Ha de Gött, Hej!


Hälsosam?... javisst!

Iallafall för 1 och enhalv timme.. Det var vad jag pallade på gymmet idag. Innan jag åkte dit drog jag i mig två pizza slicear, hmm? Undrar om det går jämt ut då..? Eller är pizzan mer kalorier än vad man förbrände på 90 min. Bra fråga..(googlar) WTF! En pizza slice= 300 kalorier!!!! FyyyF*****n! Ajja tror att jag gjorde av med mer än 600 kalorier på gymmet idag... Skitsamma, nu ska jag sova! God natt!!

Måndag...

Efter en låång härlig helg så var det måndag igen. Ja, tro de eller ej men för en gång skull så blev helgen lång. Beror nog på att förra veckan inte var särskilt ansträngande. I onsdags jabbade jag knappt någont, jag och emma gick på bio på eftermiddagen och såg He's just not that into you. Den va rolig och lättsam. Sen på torsdagen jobbade jag inte på kvällen åkte jag hem till Emma, öppnade en flaska vin och satt och snackade massa skit hela kvällen.

På fredagen åkte jag hem på morgonen och sen åkte jag och farmor Judie med pojkarna och åkte skidor, de va härligt strååålande solsken och bara ett par minusgrader. På kvällen va jag emma och Lisen hemma hos emma och fjantade runt oss i ett par timmar innan vi gick ut i Fairfield, Lisen kom tyvärr inte in eftersom att hon aldrig vart där förut. Av någon konstig anledning så tror han i dörren att jag är 21 och han tror nog att jag tidigare har visat leg där(?).. Men Lisen drog ut på ett annat ställe med några andra och jag och Emma kalasade natten lång.

På lördagen va vi seega som tusan jag och Emma drog till starbucks och köpte oss varsin fet frappuccino och begav oss till Stamford så jag kunde hämta upp lite saker inför kvällen. När vi kom tillbaka till Emma började vi göra oss iordning och föra lite, sen tog vi halv 11 tåget in till NY. Gick till Aspen som var mer fullproppat än någonsin. Massa nya människor vilket va jätte kul. Mycke nya svenskar som jag inte hade träffat tidigare. Efter att vi hade dansat av oss i några timmar så stängde dom och vi drog vidare med värkande fötter till något som vi trodde skulle va ett 24/7 diner men de va en thirestaurang som severade oss shot vi drog i oss dom och lite sushi sen va det dags att bege sig till Grand Central för att ta 5.35 tåget hem till Emma eftersom att hon va tvungen att va hemma och ge hundarna mat. Vi var hemma runt 7 tiden då slocknade vi på engång och vaknade inte förren kl halv 1. ÅNGEST när man sover bort en hel dag så.

Söndagen blev som ni kanske förstår lugn jag och emma gick på bio och såg Friday 13th som faktiskt var en av de bättre skräckfilmer vi sett här. Alla skräckfilmer som kommit ut på senaste tiden har vart så fruktansvärt dåliga. Men när vi kom ut från biografen igår sa va vi båda helt skakis.. Efter de så åkte jag hem med förväntningar om att jag skulle komma isäng tidigt, mensen kom jag på att det var ju oskarsgalan på tv å de kunde jag ju inte missa.Jag höll mig vaken enda tills de va slut vid tolv. sen somnade jag som en klubbat säl och sov till kl elva. NICE!!

Denna vecka blir lugn också. Farmorn är fortfarande här vilket är ganska skönt men jag blir ju så sjuukt uttråkad eftersom att alla andra jobbar.  Ideer på vad jag kan hutta på?

Ha en bra vecka allesammans!

Lillebrors stora dag!


EEEEEMIIIIIIIIIIIIIIL!


Tänk att den lille pöjken fyller 18 år! Stort grattis min lilla lillebror! Synd att jag inte kan va med och fira, Ha en underbar dag....

Å nu vacker såååång...

Är det en vanlig dag, är de en vanlig dag
Nej de är ingen vanlig dag för de e Emils födelsedag.
HURRA HURRA HURRA!! HURRA HURRA HURRA!!

Dags för skidåkning..

Sitter i min säng och peppar mig själ med att det kommer att bli jätte kul att åka skidor idag!

Helgen blir nog bra iallafall, ikväll smlas vi några hos Emma eftersom att hennes hostfamilj inte är hemma. Så ska vi dricka gott och käka ost med kex, efter det så ska vi gå ut i fairfield. På lördag ska vi in till NYC för lite mer partaj men vi måste tyvärr ta mogrontåget hem eftersom att emma måste hem och mata hundarna.. Men de blir nog bra då har vi hela söndagen att hitta på nått skoj på. Känner på mig att detta blir en bra helg. Vädret är, soligt men kallt som attan!

MIN LILLA DOCKA!


Du är underbar och jag saknar dig såå mycket! Längtar tills jag får krama om dig igen!

Soligt och varmt...

Dags att plocka fram ballerinaskorna.. eller inte. Men det känns nästan så när man går ut idag.. Solbrillorna hänger med iallafall. Jag blir knäpp på dehär vädret. Det kan väll fortsätta såhär nu, vintern borde va över nu.
Jag kom precis på att jag har lovat farmorn att förlja med henne och barnen och åka skidor imorn, har ingen lust alls..!  Men hon hjälper mig så mycket så de är väll de minsta jag kan göra..


Kl. är snart kvart över 11. Jag är rastlös, antingen så ligger Emma fortfarande och sover eller så bara skiter hon i att svara när jag ringer. Jag har redan vart på gymmet och alla andra jobbar.. Vad ska jag göra nu? Har inget vettigt att skriva så de e lika bra att avsluta här.. Ha en bra dag!

Va faan hände med våååren!?

I söndags hade jag och Emma picknick på stranden med strålande solsken och typ 15 grader varmt, de va ju hur härligt som helst. Och så fortsatte de i måndags och tisdags, men va händer idag...? SNÖ!! WTF! Jag som igen lurat mig med att snart kan jag börja plocka fram blommiga klänningar och ballerinaskor, trodde jag ja..! Ajja, snön försvan snabbt och övergick till regn vilket just nu bara känns posetivt, och när jag åkte hem från gymmet så såg jag att det var hela 39 Farenhait ute (för er som e tröga så är det drygt 3,8 celsius).. plusgrader gör mig glad.

Förövrigt så mår jag strålande och bebisen är faktiskt bara söt han sover och äter och gråter typ aldrig(!).. Gnyr lite då å då. Skiter typ två gånger i timmen dock, de måste det bli ändring på innan han lämnas över till mig om tre månader..

Imorgon är jag ledig nästan hela dagen vilket är jävligt soft, Emma är också ledig så då kan vi hitta på nått skoj på dagen. Vad kan man göra när vädret sviker..? Typ hänga på gymmet eller åka till nått tråkigt museum? Kanske blir en tripp till Ikea, är sjukt sugen på räkkväll Swedish style, med lite vitt vin kanske och gott bröd å aioli, dom säljer nämligen frysta oskalade räkor på Ikea. (Nu började min mage kurra bara för de..)

Efter fyra månader i ett land med en matkultur som innehåller 0 fibrer och hundramiljoner kilo socker så börkar det ju bli dags att fundera ut nån jävligt effektiv diet, sommaren närmar sig och man vill ju inte häcka i vassen direkt. Förhoppningsvis så blir det en tripp till Kalifonien i sommar och Florida i höst, låter inte de sjuuukt nice!
 
Nej oj, nu är klockan över 12!! Sovdags för min del och godmorgon till alla er i Svea rike! Ha en häärlig arbetsdag!

Finaste alla hjärtansdag presenten någonsin kommer självklart från storasyster!



Tuusen tack för det jättefina halsbandet!!

Glad alla Hjärtans dag!

Nu sitter jag och Emma hos Marie. Hon håller på att packa de sista för att sen bege sig till flygplatsen, känns väldigt trist att hon åker. Gårdagen va jätte kul, började med en trevlig middag sen drog vi vidare till The Field och dansade natten lååång! Efter det blev det efterfest hos några vänner till Leslie, american style! Det va skoj, men nu är vi halft dööda! Som man bäddar får man ligga...(tyvärr!)

Idag är det alla hjärtans dag, och ikväll blir det nog New york, om emma inte sviker! HOPPAS, HOPPAS, HOPPAS!! (hon sitter brevid mig och skrattar). Längtar tills jag kommer hem, där har jag ett alla hjärtans dag paket som väntar från min underbara bästaset älskade syster! Massa kärlek till henne!

Nu ska jag köra Marie till Bridgeport där hennes bil väntar för att ta henne till Newark flygplats.. vi kommer garanterat sakna henne!


Fredagen den 13e!!

Godmorgon! kl. är nu kvart i elva och jag ska resa mig ur sängen snart för att klä på mig och käka lite frukost. Får ta det lite extra försiktigt när jag åker och hämtar Sawyer. Folk här kör ju som dårar i vanliga fall, många vet nog inte ens att dom har en binkers för den används inte så flitigt av amerikanarna, eller inte CT borna iaf... Jag håller tummarna för att inte Sawyer ska trilla å bryta ett finger eller nått för det skulle ju kunna hända när som, skulle bara vara typiskt om det hände just idag, när det är fredagen den 13e! Dags för mig att röra på mig.

 Simma lugnt alla nära och kära!

Snart (äntligen) fredag!

Efter att jag hämtat Sawyer från skolan idag så åkte vi till sjukhuset och hälsade på lille Quinn. Vi va där i två och en halv timme och sen åkte vi hem och tog de lungt, käkade middag och kollade på Lady och Lufsen, läste saga och sen kom mormorn hem med shane, stoppade dom i säng och bänkade mig framför tvn. Nu är jag heelt slut kl. är snart halv 12 och jag måste gå å sova snart. Imorgon får jag sovmorgon så jag börjar kl. 12, hääärligt.

Då va det fredag imorgon, Äntligen säger jag efter en låång ansträngande vecka. Carolyn, Scott och Quinn kommer hem på förmiddagen. På kvällen blir det lite avskedsfirande av Marie som åker hem på lördag, sorgligt. Vi ska väll ut och äta och sen blir det utgång i närheten, vi tar oss inte in till New York eftersom att hon tar flygbussen från Bridgeport på lördag förmiddag.

På lördeg är det alla hjärtans dag! Det första jag ska göra är att öppna mitt paket jag fick i brevlådan idag från min syster som jag har skakat och klämt på.. Ingen aning om va de e..! Sen på kvällen så åker jag antagligen in till New York... Så då lär det väll bli utgång antar jag.

Hoppas att ni alla får en bra helg!
Och ha en riktigt kärleksfull Alla hjärtans dag!

Efter en lång dag!

Nu var det dags att krypa till sängs efter en mycket låååång dag med massa väntan. Fick iaf ett mysigt slut på dagen, Starbucks med Johanna, då fick man prata av sig lite igen. Det är såå skönt att bara komma ut från huset en stund varje dag.

Wohoo,nu en glaad nyhet! Mamma kommer att bli stolt, hamnade på högsta nivå på mitt English as a second language test som jag gjorde för ett par veckor sedan på Norwalk community College. Det är ett test som man måste ta innan man söker till deras klasser för att se vilken nivå din engelska ligger på. Det sjuka är att hemma i skolan har jag alltid haft sjukt jobbigt med engelskan och här får jag höra varje gång jag pratar med en ny människa att min engelska är perfekt. Är det inte lite konstigt hur lätt något som vart så jobbigt så länge kan bli bara för att man blir tvungen.

Imorgon efter att jag har hämtat upp Sawyer så ska vi åka och hälsa på Quinn igen, myysigt!
Nej, nu är det dags att  gå å sussa.


Good night!

Välkommen till världen lillkillen!

Kom precis hem från sjukhuset, va och kollade på den lille pöjken som inte va så jätte liten egentligen, om jag fattade dedär med pounds rätt så väger han drygt fyra kg.. Han va så sööt! Bara typ en och en halv timme gammal.

Välkommen Quinn Neyer!

Lunchtid och fortfarande ingen bebis...

Jag har precs vart och hämtat Sawyer i skolan och gjort lunch till honom det blev mac n cheese. Bebisen vill inte komma ut riktigt ännu va förbi på sjukhuset för drygt en timme sedan och lämnade av mkobilladdare och en kortlek..

Jag uppdaterar när jag har något intressant att berätta...

Vattnet gick!

Dagen började som vanligt, jag tog baren på morgonenoch
körde till skolan. Sen vandrade jag runt lite på stan men
jag köpte inget för en gång skull eftersom jag e PANK!
Jag åkte hem och käkade lunch innan jag hämtade Sawyer
från skolan vid två-tiden, dagen fortsatte som vanligt vi
hämtade Shane vid bussen vid halv fyra sen tog Carolyn
honom till simningen så jag underhöll lillpöjken...
Dom kom hem jag gav dom mat, och sen slutade jag.

Efter jobbet så åkte jag ner till mallet och mötte upp
Raisa och Johanna vi gick runt där en stund och snackade
skit.. Påväg hem bestämde jag mig för att stanna vid solariet
och sola. När jag hade solat klart satte jag mig i bilen och
började köra hemåt, tog upp telefonen ocAh jag hade ett
missat samtal från Carolyn, tänkte att jag är snart hemma
så jag frågar vad hon ville då.. Skulle precis lägga ner luren
när jag såg att jag fått ett sms.. från Carolyn... öppnade..
och läste, "Mitt vatten gick, vi är på sjukhuset, min mamma
är i huset. Ring min mobil när du ser detta." AAHHH! Panik!!
Jag ringer upp samma sekund(olagligt att prata i tel när du
kör här, men det skiter jag i just denna stund!
) Hon svarar helt
lugnt och fridfullt, PANIKSLAGET frågar jag hundra frågor om
hur hon mår ! Med några avbrott för nervösa skratt.. hon
skrattar åt mig och säger att allt är okej och att hon mår bra.
Ingen bebis ännu, Hehe. Spännande slut på en ganska
vanlig dag.!

Så imorgon får jag äntligen veta om det är en tjej eller kille,
jag hoppas på att det blir en liten tös. Det ska bli kul att ta
med pojkarna och besöka dom på sjukhuset imorrn.
Vi får väll se hur mycket sömn jag får inatt, nervvrak!!


Sleep tight!


Varför?

Blev det något gym för mig imorse, NEJ då! Förkylningen är värre än någonsin, mitt huvud väger 354kg av allt jävla snor! Varje gång jag ska snyta mig så känns det som att mitt huvud ska explodera och min hals är så svullen så jag måste tugga min mat i 15 min innan jag kan svälja.. Det blir soppa till middag..

Vad gör jag för att förtjäna en förkylning varannan vecka?

Jaha, då va den helgen över..

Behöver jag säga att helgen va bra..

I fredags gick vi ut för att fira Johanna och Linus som fyllde år. Vi tog fem över åtta tåget in till NY, jag var 30 sek från att missa.. Vi åkte till stationen i old greenwich istället för Stamford för att spara 16 dollar parkeringsavgift, men min gps hittade inte stationen, jag gissade mig fram sista biten och fann den till slut, som sagt så han jag med några sekunder tillgodo. Mötte upp Raisa och Johanna på tåget.
I NY så mötte vi först upp Sanna och sen åkte vi på förferre hos Linus som bor på Upper West side. Där fann vi några glada partysugna svenskar. Vi förfriskade oss med lite flytande föda sen drog vi på oss partyskorna för att åka vidare till Webster hall. Vi dansade skojjade och hade kul.

På lördagen vaknade vi trötta och hungriga, och när dom andra hade trötta på att lyssna på mitt babblande så gick vi ner till Dunkin Donuts, tröck i oss massa mat, åkte vidare till Byant park och satte oss i solen en stund. Sen tog jag och Emma tåget hem till mig för jag skulle jobba, Blä! Men det var helt okej, barnen somnade kl. 7 och vi satte på en film och jag somnade typ 7.30, 8.30 och sen sista gångrn 10.30...

Idag har jag och emma kollat på två filmer sen lyfte vi på våra feta arslen och tog bilen till the cheescake factory. Vilken sund livsstil jag har, imorrn blir det step kl. 9.45.. Skiter fullständigt i att jag är förkyld IGEN!!! Idag har det förresten vart 14 varma, häärliga och soliga grader ute!! Finfint!!

Hemma är det nu måndag och många stiger upp ur sina sängar om sesådär 2 timmar, men här är det fortfarande söndag och dags för mig att sussa! Natti, natti!

En solig söndag på Manhattan...

Bryant Park söndagen den 1 februari. Ca. 12 grader och stråålande solsken!

En bild säger mer än 1000 ord...

Aspen social club, 31a januari.



Bästa nyheten ever!!!!....

Jag äääälskar min hostmam, hon kom precis hem och sa att hon åker och hämtar Sawyer och tar honom till gymnastic = jag börjar jobba typ kl. halv 3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WOHOOOOO!!!

Välkommen vår!

Jag önskar att jag kunde teleportera er så att ni kunde spendera en helg i New York. Då skulle ni bli oroliga och tänka "hon kommer aldrig hem" sen blir det måndag och arbetet börjar igen.. Blä!!

Jag ska försöka att återberätta min helg..

På fredagen slutade jag vid halv sex, tog det lungt gjorde mig iårdning och begav mig till Fairfield. Vi samlades hos Leslie (en amerikans tjej som pluggar på Fairfield university) satt där ch snackade och sen drog vi till The Field, dom hade för en gång skulle ett riktigt bra(läs snyggt) band vi dansade och hade jätte kul jag körde så det blev en nykter kväll.

På lördagen ställde jag kl på 10 för jag hade en tid hos frissan kl. 11 jag satt hos frissan i 3(!!) timmar.. Sen drog jag ner till mallet och köpte nått nödvändigt..? Efter att jag vandrat runt där i ett par timmar så åkte jag hem och började göra mig iårdning. Kl 7 mötte jag upp emma och marie på tåget in till NY. Vi åkte hem till Danne i Hoboken där det var förfest, vi drack öl och spelade rockband.. Vid 11 åkte vi vidare till Aspen social club. Vi dansade drack drinkar och skrattade tills kl slog fyra.. Då hade en av svenskarna bokat tre hotelrum till oss, NICE.. Så vi gick upp och sov gött heela natten.. På morgonen när vi går upp överraskas vi av ett underbart väder med strålande sol och 12 grader varmt. Kan det bli bättre? Vi slår oss ner på ett Diner och käkade en rejäl frukost/lunch, sen vandrade vi vidare till Bryent park och spenderade ett par timmar i strååålande sol med massa skratt och kollade på underligt folk...
Vid fem tiden drog vi oss hem och jag kom hem lagom till Super bowl vilket är finalmatchen inom USA:s nationella liga i amerikansk fotboll och suuuupet stort i USA. Jag var mindre intresserad och la mig i min säng och kollade på film(somnade) men vaknade till av ett VRÅÅÅL ett par timmar senare.. The Steelers hade vunnit och min hostdad är typ deras största fan...!

Sen va det måndag igen och man kommer tillbaka till verkligheten..... BLÄ va helgerna går fort. Har sovmorgon idag iallafall så börjar kl 12...

Bilder kommer lite senare...!

Underbara underbara helg..!

Jag har haft en helt fantastisk helg med massa skoj och trevliga vänner, berättar mer senare. Nu ska jag gå ner och kolla på Super Bowl och äta massa gott....


RSS 2.0