Happy New Year from New York!!

 

Tack systeryster!!

Blir man inte superlycklig nar nagot santhar dimper ner i brevladan...



Och om mojlig annu gladare nar man ser det underbara innehallet...



Och sa fick man oppna annu ett litet paket i det andra paketet... Jippi! Och dar fanns dom har gulliga berlockerna.



Tack alskade systeryster(med familj)!!

Julen i Pittsburgh!

Skidakningen var jatte mysigt, ingen mega stor ski resort men helt okej. Dom akte pa torsdagen ocksa men jag va sa trott sa jag och mamman gick pa bio och sag the curious case of Benjamin Button. En jatte bra film som jag verkligen rekomenderar er att se...






Farmorn tog med mig pa en tur for att visa pittsburgh. Det ar en jatte mysig stad med mycket gamla hus, tva stora floder som rinner igenom staden och mycket berg overallt. Tyvarr sa regnade det och blaste valdigt mycket, sa man sag inte sa jatte bra...




Jag kampar for att halla kvar paraplyet framfor ett regnigt och blasigt Pittsburgh.



Pa kvallen sa akte vi in till nagot som kallades for the festival of lights, det va jatte haftigt man akte med bilen igenom ett landskap av julbelysning i ca. 20 min. Bilderna ar tyvarr jatte kassa eftersom att dom ar tagna genom rutan nar vi aker i bilen..

Det var mycket haftigare i verkligheten an va det ser ut pa bilderna eftersom att alla figurer ror pa sig.

Pa fredagen akte vi bergbana upp i bergen och da fick jag se Pittsburgh utan regn och rusk...




Julen i Pittsburgh var hur mysig som helst och jag fick massa fina julklappar, har ar lite julbilder...


Den stora fina julgranen.


Morotter till renarna och kakor och mjolk till tomten.. Nastan allt var borta dagen efter?!?!?!?Hmm...


Min aldeles egna julstrumpa som var proppad med massa smatt o gott pa morgonen!!

Det var min jul i Pittsburgh de, jag hoppas att ni har haft det lika bra som jag!

Pittsburgh..

Antligen framme efter en 7 timmars bilresa. Har ar julstamningen pa topp och jag hade tilloch med fatt en egen julstrumpa med mitt namn pa som hanger pa oppna spisen.. sa mysigt..

Imorgon ska jag aka skidor, jippi!!!

PENNSYLVANIA HERE I COME!!

  

Happy Hanukkah!

Forsta dagen pa Hanukkah.
Min forsta Hanukkah present...

Peerfekt till min ipod!!

Helgen blev inte riktigt som jag fran borjan hade planerat men har varit bra. I fredags Blev det ingen julfest for min del, det va sa daligt vader sa jag kunde inte ta bilen till fairfield. Men det gjorde inget jag stannade hemma och baddade ner mig i soffan och kollade pa en film, det var jatte skont..
Pa lordagen akte jag och traffade emma och marie och kakade sushi.. Mmmm!! Sen akte jag och emma hem till mig, eftersom att jag skulle passa barnen, mamman bestallde hem pizza till mig och emma och vi bankade oss framfor tvn och kollade pa film och trock i oss massa pizza och chips..


Sondagsfrulle!! Amerikanska pankakor..
Sen akte vi till mallet och vandrade runt dar ett par timmar, trock i oss mer sushi och sen akte hem. Pa kvallen akte familjen, jag och emma hem till barnens morforeldrar och kakade hanukka middag och fick paket.

Nar jag pa kvallen skulle kora hem emma sa stannade vi vid ett heelt underbart hus, med den sjukaste julpyntningen jag naagonsin sett...

Har ar framsidan pa huset, ALLT blinkar... Och det var julmusik i hogtalare...
Vi har passerat det flera ganger men aldrig forstatt att man far ga in och kolla pa tomten, sa vi parkerade bilen och gick in..

Vi pratade med han som bodde i huset och han berattade att dom hade gjort detta i flera ar och att dom alltid borjar 1a oktober varje ar och det tar dom ca 1500 timmar att satta upp all belysning.

Husets baksida, tyvarr sa ar bilderna daliga, man kan inte riktigt se hur mycket det ar.. Men jag lovar att det ar MYCKET!!

Tagrals som gick runt tomten bade pa framsidan och baksidan.

Pepparkakshus och pepparkaksgubbar.

Hela huset var tackt av lampor.
 
Jag och Emma (klicka for storre bilder)

Imorgon pa dagen sa aker jag till Pittsburg med familjen for att fira jul mad pappans foreldrar, det ska bli jattemysigt..
Det ska bli kul att fa se en annan stat och jag hoppas att jag nagon dag kan ta mig i till Philadelphia. Dom bor tydligen valdigt centralt i Pittsburgh sa man kan ga till mall och starbucks och sa. Och sa ska det finnas ett tag som ar enkelt att ta till Philadelphia.

Johan!! Grattis pa 15-arsdagen!! Onskar att jag kunde varit med och fira dig idag!! Hur har dagen varit?? Fick du nagra roliga paket? Saknar er alla dar hemma, nu under julhelgen sa tanker jag pa er varje minut!!

Skot om er och ha en riiiktigt god jul!! (om jag inte kan skriva innan onsdag)
P&K!!

Famlijen vet alltid bäst!!

Imorse hade jag sovmorgon men jag hade bestamt mig for att ta en svang forbi den skandinaviska butiken forst, for att inforskaffa mig lite julklappar. Sa jag gick upp kl. nio och akte och handlade det jag skulle ha och sen akte jag hem, gjorde the och dukade upp med lussebulle och marabou fran den skandinaviska butiken.


Forsta lussebullen i ar och forsta marabou chokladen pa tre manader.. Mmmm va gott de va..

Kl. 11.30 skulle jag aka och hamta den minsta pojken pa skolan, jag oppnade dorren och var redo att aka nar jag ser detta....

Och gissa om jag blev glad... och nyfiken, jag sprang in och rev upp de med en gang kikade snabbt ner i paketet och var tvungen att aka. Jag han inte se vad som fanns dar forutom mina skidklader. Pavag till skolan borjade det snoa. Nar jag kom fram  till skolan sa var det heelt tomt...? Sa jag ringde till mamman och det visade sig att skolan var installd pa grund av att dom varnat for SNOSTORM(ja, nar det snoar har sa stanger dom skolorna..!) (och hon glomde att lamna en lapp till mig att barnen var hos mormor och morfar.) Men, men jag akte hem och nar jag kom hem sa snoade det annu mer och barnen och morforeldrarna hade kommit. Sa jag pratade artigt med dom men ville bara springa upp och kolla mer pa mitt paket.. Nar dom hade gatt och barnen lekte fint sa gick jag upp och kollade. Familjen vet bast,i paketet hittade jag detta..

Svenska bocker, jippi!! En julklapp som jag inte ska oppna forren pa juldagen (kanske julafton), och en pase med nagot som jag saknat..


LAKRITS OCH MARABOOOOOUUU!! Mmm!! sa det ar vad jag sitter och smaskar pa nu fore middagen! Fy pa mig!
Och saklart lite klader bland annat mina skidklader. Och gissa om dom kom lampligt jag och barnen har haft saaa kul idag i all snon, och jag behovde inte ens frysa (tack vare min tidiga julklapp fran mamma och pu, TACK!!) Det har kommit minst 1.5 dm sno har idag och det slutar aldrig!!
Dessvarre sa vet jag inte om jag kan aka pa julfesten idag pa grund av detta, for att ingen kor bil har nar det snoar ute(!!) Om nagon kan kora mig till taget sa kanske det loser sig ialla fall. (Hoppas hoppas!!)


Min bil idag pa eftermiddagen..

Ajja mer uppdateringar fran ett snostormigt Connecticut kommer senare..
Take care!!


Tröttmössa!!

Ikvall ar jag trott och jag ska snart ga och sussa. Jag har vart i Fairfield. Jag, Emma, Marie och Paulina va och kakade pa en restaurang, det var gott men nu ar jag saaa matt sa min mage haller pa att spricka.
Jag ska pa julfest imorgon hos Lesslie, en tjej som bor i Fairfield.. Jippi min forsta riktiga amerikanska hemmafest!! Det ska bli riktigt skojigt.. Da gor man inte av med sa mycket pengar heller som om man gar ut.
Sen pa lordagkvall sa jobbar jag, Blaa. Men det gor inte sa mycket barnen sover enda nar jag borjar jobba sa det blir till att banka sig framfor tvn med popcorn. Myysigt!! Far vall se om jag har nagra vanner som vill komma och gora mig sallskap. Det blir nog bra.
Juste vi har haft sno har ocksa men den lag inte kvar sa langre. Vadret vaxolar valdigt mycket just nu fran dag till dag, ena dagen ar det -1 nasta dag ar det +15.. Hmm makes no sense at all. Men det ar sant!!


ooh jag kom just pa att jag har sovmorgon imorgon borjar inte forren kl 11.45, skont.

Nu ska jag sova, God natt!!


New York 13 December...

Pa lordagen vaknade vi kl. 11 for att packa ihop allt och forbereda oss for en heldag i NYC..
Vi vandrade runt i staden heela dagen och planerade att ga pa en luciafest pa kvallen. Men vi var saaa trotta sa jag, Emma och Marie akte hem till mig istallet poppade pop corn, baddade ner oss i soffa och kollade pa film, myysigt!!

Har ar lite bilder fran varan dag i NY iallafall...
(Klicka pa dom for att se dom storre...)


New York!!
  

 

   


By night...
   
Sen kom det jatte mycket folk...

Granen vid rockefeller center.


Liiten limo...

New York ar underbart!!

Fredagskvall i NYC (censurerat)


I fradags akte jag som sagt in till NYC vi bodde pa ett hotell som lag knappt 5 min med taxi fran Grand Central, pa upper west side. Vart lyxiga hotellrum sag ut sahar...



Det var ett rum for tva men vi trangde in oss fem tjejer... Det sag inte ut sahar 10 min senare...! 

Jag gor mig iordning pa den mysiga toan med blod pa golvet...




Har ar den grymma ljudanlaggningen  vi hade pa varan forfest.


Fodelsedagsbarnet!


Strike a pose!..



  
Dansen drar igang!!          DJ Linda,   
  
  Lisen och Paulina             Paulina och Marie               Taxi...


Julgranen i "lobbyn"


Sen drog vi till Pacha "New Yorks hetaste nattklubb"(enligt dom sjalva...!)


Mysig kille till hoger..?? 

Vi hade super kul, och avslutade med ett nattmal bestaende av en hamburgare och milkshake pa Pom Pom Diner...


Livet leker!!

Halloj, just nu ar livet sooooft!!
Jag borjar inte jobba forren kl. 11.45. Det ar fredag = loning!! Och idag fyller Lisen ar sa hon, Emma, Marie och jag  har ett hotelrum som vantar pa oss mitt pa Manhattan. Detta innebar min forsta utgang i NYC!! Jiiiihaaa!!
Jag jobbar till senast kl. 5 idag sen tar jag tagen direkt in till NY, det ska blir saa skoj!! Laaangtar!!

Helgen som varit...


Emma styr upp kvallens planer...


Medans jag borjar varma upp...

Sedan tog det slut med bilder denna kvall....?

Dagen efter var vi uppe med tuppen(?) for att bege oss till den stora staden!!


MMmmmhh doughnuts!!!....(kladdigt!)


Emma utanfor svenska kyrkan mitt pa Manhattan!!


Svenska kyrkan NY...


Den valkanda julgranen utanfor rockefeller center.

Julkansla!


Forresten,

Idag  var det runt -5 grader har!!! Kallaste dagen hittils, BURRR!!

Underbar helg!

Ja, helgen har vartit jatte bra, den borjade vall inte jatte kul med att jag jobbade fredagkvall. Men pa lordagen sa akte jag till Norwalk dar dom har den skandinaviska butiken med ett litet cafee. Dar motte jag upp Emma, Marie och Paulina. Forst gick vi runt och kollade i butiken och saknade lilla sverige lite faktiskt. Och sa gick man och draglade over det svenska godiset(saknar chokladen och lakritsen).. Sen at vi svenskt julbord.. aah va de va gott, vi introduserade aven det for Paulina som ar fran mexiko. Pa jultallriken fanns det sill, potatis, lax, havmestarsas, prinskorv, kottbullar, janssons och knackebrod. Och sa drack vi julmust och glogg, Mums!! Och Paulina tyckte om allt!!??

Sedan begav vi oss hem och borjade gora oss iardning for kvallens utgang vi gick ut har i stamford forst men alla stallen stanger kl. 2 sa nar allt stangde akte jag och Emma vidare till ett stalle som ligger i Whitpain, NY. Pa natten nar vi var pavag hem sa snoade det jatte mycket (forsta snon!!). Nar vi vaknade dagen efter sa lag snon fortfarande kvar pa marken...Mysigt att vakna till dagen efter en lyckad kvall!
Pa sondagen tog vi taget in till NYC. Jag skulle egentligen akt in med Lisen och sa skulle vi ga pa the Rocketts som ar en valkand julshow med hennes hostfamily. Men hennes telefon dog och jag missade taget...!! Jag drog med mig emma in och vi fick inte tag pa Lisen pa heela dagen och hon fick inte tag pa oss.. Sa hon gick pa The Rocketts och jag och emma strosade runt i NY vilket var jatte mysigt. Nar jag sen kom hem pa kvallen sa var jag sa trott sa att jag somnade pa direkten. Idag har jag vart ganska trott, min forsylnig ar nagot battre men fortfarende hanger den med...!
Imorgon har jag sovmorgon, jag borjar inte jobba forren kl. kvart over ett. Sa jag ska aka och hamta upp Lisen sa ska vi aka till Ikea=) 

Jag lagger upp lite bilder fran helgen senare..


Julkanslan smyger sig pa. Och det ar mys!!

Stackars lilla mig!

Ar  dunderforkyld, sa jag ska bara ta det lungt och lagga mig tidigt i sangen och kolla pa tv...

God natt!!

RSS 2.0